anti-abort Всемирното Православие - 3-ТИ ЮНИ, СВЕТОВНИЯТ ДЕН СРЕЩУ АБОРТИТЕ БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН В КАЗАНЛЪК"3-ти юни, Световният ден срещу абортите съвпадна с кулминацията на Фестивала на розата, който се провежда в град Казанлък - столицата на Розовата долина в България. В забележителното карнавално шествие се включиха 6134 участници, които дефилираха по главния булевард - за радост на многохилядната публика, сред която имаше и над 5000 туристи от Япония, Франция, Русия, Германия, Холандия, Скандинавските страни, Китай, Катар, Саудитска Арабия и много други страни по света, както и представители на 27 дипломатически мисии в България.


Фестивалните събития бяха отразявани от екипи на Асошиейтед прес, Ройтерс, Японската държавна телевизия, Синхуа, Телевизията на Катар, националните телевизии на България.

В шествието се включиха и младите хора от казанлъшкото сдружение "Бъдеще за децата с увреждания". Те предварително бяха изработили собственоръчно много разделители за книги с посланието "Ти знаеш ли, че абортът е убийство? Позволи ми да живея!.." и в хода на карнавала ги подариха на младите жени от публиката. Акцията бе подкрепена и от Архиерейското наместничество в Казанлъшка духовна околия; с негови средства ще бъдат изработени още разделители за книги с анти-аборт послания, които ще бъдат подарявани на младите хора, прекрачващи прага на храма "Успение на Пресвета Богородица".

Освен това, в училищата на Казанлък се показва една пътуваща изложба от анти-аборт плакати. Тя тръгна от фоайето на Природо-математическата гимназия "Обрешков", мина през Общинския детски комплекс "Св. Иван Рилски", а следващата и спирка ще бъде Професионалната гимназия по туризъм."

publika Всемирното Православие - 3-ТИ ЮНИ, СВЕТОВНИЯТ ДЕН СРЕЩУ АБОРТИТЕ БЕШЕ ОТБЕЛЯЗАН В КАЗАНЛЪК