logo_org Всемирното Православие - ДЕЦАТА С НЕМИТЕ ГЛАСОВЕ (В ПОДКРЕПА НА ПОЗИЦИЯТА НА НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО КАТОЛИКОСА- ПАТРИАРХ НА ГРУЗИЯ ИЛИЯ II СРЕЩУ АБОРТИТЕ)

Тази година Негово Светейшество  Католикоса-Патриарх на  Грузия Илия II изрази своето негативно отношение към абортите и припомни,, че Православната църква разглежда аборта като умишлено престъпление към човека, към детето, което има право на живот още от момента на зачатието си. Електронен портал Всемирното православие подкрепя позицията на Католикос – Патриарха и всички усилия на православната общественост в посока съхраняване на семейни ценности, сред които водещо място има опазването на детския живот и възпитанието на децата в благочестие и любов към Христос и човека. Позицията ще бъде публикувана и на английски и руски език от православните организации в света, работещи в подкрепа на антиабортната дейност и традиционното семейство.

Съвременният свят е обагрен с кръвта на милиони неродени деца.

Те нямаха право да се родят!

Не видяха лъчите на слънцето!

Не узнаха какво е милувка!

Не изпитаха радост и скръб,  нито мислите и мечтите на земните хора!

Тези деца Бог дари на света,  за да бъдат сред нас – всеки със своята мисия, със свое призвание, за да се преумножат талантите и доброто  - за всеобща полза и надежда за спасение.

Те наистина бяха сред нас … и почувстваха пулсът на майчиното си сърце, приеха в себе си Божията любов и прекрасния ритъм на живота, уникално неповторим и незаменим.

Само за миг!

Звучи невероятно, че всяка година в Европа биват убити 1 200 000 неродени деца.

В САЩ – 1 210 000

В Русия - 1 200 000

В България - 60 000.

Това са деца, убити от своите майки!

Тихо убийство! Фина екзекуция!

Майките, в чиито ръце Бог повери чедата си!

Майките,  дарени с най-свещения дар на живота!

Майките, които имат най-светия дълг  - да дарят живот!

Майките, които носят в себе си божията любов!

Майките убиват децата си!

Скрит геноцид с невиждани размери!

Той има своите корени още в езическия свят! Нека си спомним, как в Римската империя и в Древна Гърция уважаваните граждани оставяли децата си на земята, след като се родят и това било знак, че не ги желаят и също, че ги осъждат на смърт.  Тези деца били захвърляни по хълмовете на близката планина и това страшно престъпление било  разобличено от св. Василий Велики, който  осъдил страшния акт на детеубийството и  разкрил небивалото наказание, което очаква родителите за подобно деяние.

В днешните времена създателите на едно дете  носят същата отговорност пред Бога за неговия живот и за високата мисия, която Той им е отредил.  Няма значение какви гримирани заблуди им внушава съвременността – тези, че абортът не е убийство, а е някакъв вид операция, медицинска манипулация.  А също, че щом детето не е родено, то е някакъв вид зародиш, не е индивид, не е човешка личност.

Подобни твърдения не почиват на истината – нито на библейската, нито на научната.

Апостол Павел говорит: " А когато Бог, Който ме избра от утробата на майка ми и ме призва чрез благодатта Си " (Гал 1:15).

"Нали Той, Който е създал мене в утробата, е създал и него и еднакво ни е образувал в утробата?" (Йов 31:15).

Името на Исаак е определено още преди зачатието му: А Бог рече (на Авраама): тъкмо Сарра, жена ти, ще ти роди син, и ще му наречеш името Исаак; и ще направя завета Си с него завет вечен (че ще бъда Бог нему и) на потомството му след него" (Бит., 17, 19).

На Йоан Кръстител името му е било предопределено още преди раждането му (Лк., 1, 13).

По време на Благовещението ангелът Господен изрича името на  Богомладенца още преди неговото зачатие от Духа Светаго: "и ето, ти ще заченеш в утробата, ще родиш Син и ще Го наречеш с името Иисус " (Лк., 1, 31).

Няма никакво съмнение, че Библията, и конкретно Православната църква, ясно говори за това, че животът на човека започва от момента на зачатието и, следователно абортът, в какъвто и срок да се извършва, се явява убийство.   

Този момент от библията доказва също и абортната същност на контрацептивните медикаменти.

Голяма част от жените, използващи контрацепция мислят, че тези средства не позволяват яйцeклетката в техния организъм да се оплоди и тя бива изхвърлена (забележете как са наречени те - противозачатъчни). Всъщност, по данни на най-авторитетни медицински академични институции, става дума за друг процес – яйцеклетката бива оплодена за дни и чрез медикамента абортирана.

На абортивния ефект от хормоналната контрацепция са посветени цяла серия публикации и медицински заключения в САЩ и Европа. Сред известните специалисти – професори е американският учен Херберт Ратнер, неговите книги за хормоналната контрацепция са преведени на много езици.

В кря на 1998 г. в САЩ е била разпространена декларация, предупреждаваща за абортивната същност на хормоналните контрацептиви.

Контрацепцията е форма на химически аборт, който е в пълния смисъл на думата детеубийство.  Химичните аборти били силно разпространени в езическите общества – например, в Древна Гърция имало хора, които практикували това като професия – те продавали отвари, за да могат заченалите жени да абортират  плода в утробата си. Когато научил за това, св. Василий Велики се обърнал към управителя на областта и тази практика официално била преустановена.  Светецът  твърдо заявява, че

Умишлено погубилата в утробата плода си, подлежи на осъждане като убийца. Позволяващите лечителство за изхвърляне на плода на заченато в утробата, са същностно убийци, също и тези, които приемат детеубиващи отвари

Православната църква винаги се е отнасяла към аборта като към детеубийство и най-тежък грях!  Тя винаги е свидетелствала, че съзнателното прекъсване на бременността е чудовищен акт , за който родителите ще претърпят най-тежко наказание, а убитите деца като некръстени няма да имат остават без надежда за изкупление и възкресение.

Всяка година в света загиват 55 милиона деца, без да броим тези, които умират скрито още след зачеването си. Както отбелязва  Негово Светейшество патриархът на  Грузия Илия II това е престъпление, което се извършва практически почти във всяко семейство!

Така съвременният свят е пронизан от немия вик на милиони детски гласове, препасан от милиони невидими кръстове!

Нека спрем този ужас като свидетелстваме за това, че:

АБОРТЪТ Е ДЕТЕУБИЙСТВО!

АБОРТЪТ Е НАЙ-ТЕЖЪК ГРЯХ!

Децата са цветята на планетата – те идват тук, защото искат да бъдат огрени от родителската любов!

Нека бъдем слънцата за тях!

Те са усмивките на лицата ни, разцъфналата любов в живота ни, мирните и мъдри старини!

Нашият път към спасението!