9k= Всемирното Православие - НОВ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ, РАЗЯСНЯВАЩ КАКВО Е АБОРТЪТПредлагаме на вниманието на читателите този много полезен любителски филм, чийто автор е Соня Анкова. 

По думите й „филмът е направен не с цел да осъжда, заклеймява, обвинява, унижава и пр., а с цел да се познае покаянието като средство за получаване на прошка от Бога и спиране на престъплението. Има ли го покаянието, то майката никога няма да посъветва дъщеря си да направи аборт, дъщерята - нейното дете… и т.н. Дори и на една жена (мъж) да помогна с този филм, ще съм може би най-щастливият човек”.

След „Дневника на едно неродено момиченце” филмът представя мнението на доктор гинеколог - Михаил Михайлов (духовно чадо на дядо Назарий), на отец Методий от столичния храм ”Св. св. Кирил и Методий”, деца от Неделно училище по вероучение в храм” Св. Вмчк Георги Победоносец”, кв. Дървеница, София, Отец Цанко от село Горни Лозен (храм ”Св. Атанасий”), три жени, които са правили аборт и след това са се покаяли, гл. ас. д-р Иван Йовчев от Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", вокалът на група ”Хоризонт” Валери, д-р Десислава Панайотова, йеросхимонах Мойсей.

Музиката във филма е на Калин Кирилов.

Авторът на филма благодари на всички, които се съгласиха да застанат пред камера и говорят на тази тема.

Екипът на „Всемирното Православие” пожелава успех на това Богоугодно дело и на Соня Анкова, която дай Боже някой ден да бъде създава и професионални филми с душеполезна стойност!

Още за това, че абортът е убийство на дете и най-тежък грях можете да прочетете в нашата рубрика тук.