image003

Бихме желали с радост да съобщим на своите читатели, че Ловчанска света Митрополия, с благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчански Митрополит Гавриил е подготвила за печат и разпространение една особено стойностна брошура. Тя носи заглавието „Абортът е убийство на невинно дете” и е посветена на този толкова разпространен в нашето съвремие тежък грях.

Доказателство за неговата масовост е цитираната в изданието статистика за абортите, извършени през последните 70 г. в България, а също и в световен мащаб.

Брошурата отлично просветлява читателя относно същността на това нечовешко деяние, определено като „война на родителите против своите деца”. Тя изследва причините, които позволяват на човека да достигне до такъв нехуманен акт – да посегне върху живота на своята рожба. Изданието проследява детайлно и последиците – нравствени и битийни - за извършителите на страшното убийство, обяснени в плана на Православната светоотческа мисъл. В текста са използвани слова на забележителния грузински духовник и учител архим. Рафаил Карелин. Автор на брошурата е ставр. иконом Павел Гърбов. Корица и предпечат архим. Йоан (Филипов).

Брошурата можете да прочетете тук