ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКА

 

images?q=tbn:ANd9GcRrgzGr2LjHKwcFM5CYeDkzcfvutokd8JRRMb1CtV1qNdYaavqwFA Всемирното Православие - ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКА

Да, ние търсим спасението, но на повечето хора през ум не им минава, че това е смисълът на човешкия живот и не се стремят към спасение. Поради това получават “телеграми”. Поводът да напиша статията е действителен случай на потърпевши в Бургас. Дори една от телевизиите засне движещите се предмети. Ако някой преди това беше казал на тези хора, че има зли духове, те щяха да се заливат от смях и да те изкарат ненормален. Ето, че сега осезаемо усещат нападенията на духовете, а околните считат, че тези хора са ненормални. Дяволът умее да се подиграва.

images?q=tbn:ANd9GcQPqaGicpnNPyXgaBbPkJcorWOW3nlbNb0xW8CgVO7KlkjPHl0h Всемирното Православие - ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКАБолната мистика има винаги в основата си гордост. Сатаната, който гледа да добие власт над човека, с всичките си хитрости, се стреми към едно — да го доведе до възгордяване. Много са неговите тъмни пътечки, по които той се доближава до човека, но любимият му път, по който сам неотклонно върви и по който гледа да поведе и човека, е гордостта. Защото той отлично знае, че дори да изпълни човек на вид всички Божии заповеди, само с едната гордост може да се опропасти. Сам той, без да има каквито и да било други грехове, отпадна от Бога чрез възгордяването си. Оттогава гордостта стана стихията на дявола. Тя е универсалният му инструмент, чрез който той върши всичките си зли замисли.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре