ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКА

16214e486793bdb6dfb1127e5e368228 Всемирното Православие - ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКА1. Гордостта е отхвърляне на Бога, бесовско изобретение, презрение към човеците, майка на осъждането, изчадие на похвалите, знак на безплодие на душата, прогонване на Божията помощ, предтеча на безумието, виновница на паденията, причина за беснуване, извор на гняв, врата на лицемерието, крепост на бесовете, пазител на греховете, причина за немилосърдието, непознаване на състраданието, жесток изтезател, безчовечен съдия, противник на Бога, корен на хулата.

 

images?q=tbn:ANd9GcRrgzGr2LjHKwcFM5CYeDkzcfvutokd8JRRMb1CtV1qNdYaavqwFA Всемирното Православие - ГОРДОСТТА — ОСНОВА НА БОЛНАТА МИСТИКА

Да, ние търсим спасението, но на повечето хора през ум не им минава, че това е смисълът на човешкия живот и не се стремят към спасение. Поради това получават “телеграми”. Поводът да напиша статията е действителен случай на потърпевши в Бургас. Дори една от телевизиите засне движещите се предмети. Ако някой преди това беше казал на тези хора, че има зли духове, те щяха да се заливат от смях и да те изкарат ненормален. Ето, че сега осезаемо усещат нападенията на духовете, а околните считат, че тези хора са ненормални. Дяволът умее да се подиграва.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре