Развитието - в полза на човека

Варшава, 28 септември 2011 г.

От 26 септември до 7 октомври 2011 г. в полската столица се провежда XV ежегодно съвещание на Организацията по безопасност и сътрудничество в Европа (ОБСЕ), посветено на изпълнението на поетите задължения в областта на човешките права. На срещата присъстват представители на страните от региона на ОБСЕ, включително Европейския съюз, САЩ, Русия, страните от Общността на независимите държави (ОНД) , съобщава службата за комуникации на Отдела за външноцърковни връзки.

zx350c_702402 Развитието - в полза на човека
Замърсени води ще могат да бъдат пречиствани много по-ефективно чрез нов, евтин материал, наречен от учените супер-пясък, съобщава Би Би Си.

160px-Jules_Verne Развитието - в полза на човека
София /КРОСС/ Жул Габриел Верн е роден на 8 февруари 1828 г. в Нант, Франция. Той е най-голямото от петте деца на Пиер Верн, преуспял адвокат и Софи Алот. Той е френски писател, един от най-четените романисти, превеждан на 148 езика според статистиката на ЮНЕСКО. Жул Верн е автор на пиеси, либрета за оперети, разкази и на 65 романа. Широко разпространено е мнението, че той е един от създателите на жанра научна фантастика. Романите му са изградени върху внимателно проучени научни факти и теории, а в тях действието се разгръща чрез полета на въображението. Жул Верн предвижда много научни постижения, включително пътуване в Космоса, пътуване под вода, управляеми ракети.
Гледката на високите, зелени стръкове бамбук, полюшващи се над прашните земи на Западна Африка, родили у Ибрахим Дян Нямпонг една необичайна идея: велосипеди от бамбук. Днес под сянката на работилницата му в Гана дузина млади занаятчии ги изработват - от планински състезателни байкове до "товарни" велосипеди. Различните модели са разработени да отговарят на нуждите на клиентите от къде ли не - дори от Съединените щати и Европа, пише GreenTech.bg.
Най-новият проект на Google е витуална разходка в седемнайсетте най-известни музея. "Google Art Project" ще направи обиколката на 17 музея възможна за всеки един интернет потребител, съобщава www.berlinerzeitung.de.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре