Космосът

300px-Piers_Sellers_spacewalk Космосът

Човечеството днес се намира пред едно техническо чудо: покорена е Луната! Да се радва ли човек на това постижение или да бъде скептичен?

От социална гледна точка, можем да бъдем резервирани, като се има предвид, че за покоряването на Космоса се изразходват колосални суми, а все още не е премахнат гладът на земята. От религиозна гледна точка обаче, проучването на Космоса не само не съдържа нищо укорително, но и помага за по-задълбоченото разбиране на величието на творението. „Защото от величието на хубостта у създанията ще се познае сравнително Виновникът на тяхното битие” (Прем. Сол. 13:5).

250px-Astronaut-EVA Космосът

Господин Редактор,

 

Прочетох вчерашната Ви редакционна бележка, която много хубаво коментира наивното изявление на руските космонавти, че „не са срещнали Бога никъде във Вселената”. Но  н а и в н о с т т а  е само един аспект на това изявление, както друг негов аспект, според списанието на Ватикана, е неговата провокативност. 

zx350c_1007836 Космосът
Планета с изключително висока концентрация на въглерод откри екип американски и британски астрономи, съобщи Би Би Си.

Най-близките до нас заснети места са румънската столица Букурещ и турският мегаполис Истанбул

Read more: VESTI.bg

zx350c_784981 Космосът

800-мегапикселовата снимка е съставена от около 300 фрагмента, всеки от които е сниман няколко пъти с помощта фотоапарата Nikon D3 и обектив с фокусно разстояние 50 мм при 6-минутна експонация.

Read more: dnevnik.bg Технологии

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре