P3290162 Всемирното Православие - АПЕЛ ЗА ПОМОЩ!Уважаеми читатели на нашия сайт, обръщаме се към Вас с апел за помощ на един наш брат в Христа, който е съкратен от работа и е болен от хепатит С.

Той се казва Виталий Чеботар, бесарабски българин от Украйна, и е на 40 години. В България е от 21 години. Завършил е теология със степен магистър по богословие и допълнителна квалификация към първата специалност, както и журналистика. Бил е сътрудник на сайта „Всемирното православие“. Разведен е, има едно дете, което живее с майка си извън България.

В края на януари тази година Виталий е съкратен от работа като продавач-консултант. В началото на 2017 г. научава от лекарите, че е болен от хепатит С.

За да не се превърне болестта му в хронична и да доведе до трайно увреждане на черния дроб, трябва да му се извършат допълнителни кръвни изследвания, които ще установят степента на увреждане на черния дроб, за да може да започне лечение.

Но тъй като в момента г-н Виталий Чеботар е безработен, не може да си позволи да направи тези кръвни изследвания и така се забавя започването на лечението, което не се покрива от Здравната каса.

Затова се обръщаме с молба към всички, които желаят и имат възможност да помогнат финансово, че могат да сторят това на следната банкова сметка:

Виталий Дмитриевич Чеботар

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG20STSA93000019906555

BIC: STSABGSF

 

 

Покаяния время, и жизни вечная ходатай нам постный подвиг. Аще прострем руки во благотворение, ничесоже бо тако спасает душу, якоже подаяние требующим. Милостыня, растворенная постом, от смерти избавляет человека: сию целуимъ, ейже ничтоже равно, довольна бо естъ спасти души нашя.

 

„Постният подвиг за нас е време за покаяние и ходатай за вечния живот. Ако при това прострем и ръка за благотворение, нищо така не спасява душата, както подаянието за нуждаещите се. Милостинята, разтворена в поста (съчетана с поста), избавя човека от смърт: него целия (душата и тялото - б.пр.), нищо не може да се сравни с нея, която сама по себе си може да спаси нашата душа“.

 

(Светилен от службата от Постния Триод в четвъртък на Втората седмица на светия Пост)