Pocheten%20znak Всемирното Православие - БЪЛГАРСКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ ВРЪЧИ ГОДИШНИ НАГРАДИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

 

Годишните награди “Почетен знак за благотворителност” са учредени от Националния съвет на Българския Червен кръст, в израз на дълбоката благодарност на организацията към институциите и хората, които подкрепят хуманитарните червенокръстки каузи и ни помагат да помагаме на нуждаещите се. 

Благодарение на съпричастността на нашите дарители и на доброто сътрудничество с партньорите през 2011 г. заедно успяхме да помогнем на хиляди нуждаещи се български граждани в неравностойно положение. 
На тържествена церемония Председателят на БЧК Христо Григоров връчи годишните награди на организацията „Почетен знак за благотворителност”. В категорията корпоративен партньор-дарител “Почетен знак за благотворителност” получи УниКредит Булбанк и беше приет лично от Левон Хампарцумян – главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк. В категорията институционален дарител бе наградено Министерството на вътрешните работи, представлявано от комисар Алекси Стратиев – заместник-директор на Главна дирекция “Охранителна полиция”. 
Като индивидуален дарител беше отличен Александър Кашукеев, изпълнителен директор на Металснаб 96 АД. 
Знеполският епископ Йоан и Протосингелът на Софийската митрополия, Ставрофорен иконом Ангел Ангелов получиха почетния знак за институционална подкрепа на Българската православна църква.