На 268 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД април 2015 г., Неделя на св. жени Мироносици, в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" се състоя тържественият финал на Националния конкурс "Възкресение Христово-2015", организиран от Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия за втора поредна година.

Тържеството в чест на Празника на празниците и детското творчество бе оглавено и ръководено от председателя на Културно-просветния отдел при Св. Синод Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил.

След отслужената архиерейска св. Литургия дойде дългоочакваният от деца, учители и родители момент на награждаването на победителите и участниците в конкурса! Всички те бяха сърдечно и вълнуващо поздравени от митрополит Гавриил, който ги призова да възгарят в сърцата си светата православна вяра, защото само върху нейната основа човек може да просперира истински и трайно - с Божието благословение в живота си, в добродетелност и взаимна любов - за спасение!

Победителите получиха грамоти, а останалите деца – сертификати за участието им в конкурса.

Председателят на Съюза на българските учители д.ик.н. Янка Такева поздрави Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил с писмо, в което се казва: „Вярвам, че и занапред, както и досега, Синдикатът на българските учители и Културно-просветният отдел при Св. Синод на БПЦ-БП ще продължат да работят целенасочено заедно за възпитанието в духовни и морални ценности на подрастващите поколения.

С много радост и прекрасни награди децата и техните родители и учители излязоха от храма и се включиха във втората част на празничния финал, която се състоя в Енорийския център на храм "Св. св. Кирил и Методий". Там бе изнесен кратък рецитал от децата, получили Патриаршески награди в категория ЛИТЕРАТУРА - Проза и Поезия. След това бе открита изложбата с наградените творби в категории ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО и ФОТОГРАФИЯ.

В трапезарията на Енорийския център скъпите гости от всички краища на България бяха почерпени щедро, както щедро и богато те се бяха потрудили в име Божие, просветени и въздигнати духом от дивната светлина и святост на Христовото Възкресение. Ловчанският митрополит Гавриил благослови победители и участници преди те да се отправят за родните си места и изрази голямата си радост, че във второто издание на конкурса са се включили още повече деца.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

~~~~~~~~~~

Желаещите да разгледат изложбата с наградените конкурсни творби могат да я посетят в рамките на следващите две седмици. Адрес: гр. София, ул. „Георг Вашингтон” № 47, Енорийски център на храм "Св. св. Кирил и Методий".

                                                                                 

2 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ловчански митрополит Гавриил поздравява участниците

 

10 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

Архимандрит Герасим – гл. секретар на Св. Синод, награждава участниците в конкурса

 

5 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ик. Александър Георгиев – предстоятел на храма домакин

 

 1 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 Всемирното Православие - ЗАВЪРШИ ВТОРИЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС "ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 2015" НА СВ. СИНОД

 

 

 

 

 

 

 

Енорийският център на храм „Св. св. Кирил и Методий“