Некрологът по случай 40 дни от кончината на патриарх Максим

На 15 декември 2012 г., събота, в съборния храм „Успение Богородично” на Троянската св. обител от 09,00 ч. ще бъде отслужена Заупокойна св. Литургия от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, Наместник-председател на Св. Синод, в съслужение с архиереи на БПЦ-БП, в края на която, към 10,30 ч. ще се извърши панихида.

Приканваме всички да поменат в молитва преселилия се от нас Български първойерарх.

~~~~~~~~~~~~~~~~

ВЪЗПОМЕНАНИЕ

На 15 декември 2012 г. се изпълват 40 дни от мирната и блажена кончина на приснопаметния БЪЛГАРСКИ ПАТРИАРХ И СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ МАКСИМ (1914-2012)

„Ще бъдат похвалени всички прави по сърце” (Пс. 63:11)

„Блажени са мъртвите,

които умират в Господа отсега…,

нека починат от трудовете си:

делата им вървят заедно с тях.”

(Откр. 14:13)

Със свещено и искрено преклонение отдаваме достойна почит на нашия блаженопочивш Предстоятел, чийто живот бе изпълнен с ревностно и жертвоготовно служение на Бога, на родната Българска православна църква – Българска Патриаршия, на благочестивия български народ и на патриотичния дълг към Отечеството.

Земен – иночески и първосветителски живот, благодатно просветен от мъдростта, вярата, надеждата и любовта, преминал към небесен, в който вкупом с ангелите, светиите, праведниците и всички Божии угодници, просияли в святост, вярваме, че блаженопочиналият Български патриарх Максим продължава да се моли за единството на Българската православна църква, светото Православие и всички нас – чеда на Майка България.

Стожер на истината! Ангел на мъдростта! Апостол на радостта! Свят вестител на благостта!

Вечна и блажена да бъде светлата ти памет, Светейший владико!

От Св. Синод на Българската православна църква – Българска Патриаршия