Иконата „Достойно ест” в гр. Бухово

3 Всемирното Православие - Иконата „Достойно ест” в гр. БуховоИконата Достойно есть в храма "Св. Николай Чудотворец", гр. Бухово

На 15 юни при пълна зала в знаковия Дом на киното в София се състоя първата премиера на православен документален филм. В „Достойно есть в Бухово” по увлекателен начин, въз основа на лаконичен, силен сценарий, майсторска операторска работа и прецизна режисура се разказва за това, как се заражда и реализира идеята в гр. Бухово да дойде чудотворният препис на иконата „Достойно есть” от Света Гора, Атон, и какви последствия има това за живота на хиляди хора.

2a Всемирното Православие - Иконата „Достойно ест” в гр. Бухово

На 11 юни, когато е празникът Достойно есть, в гр. Бухово дойдоха хора от близо и далеч, за да се помолят пред едноименната чудотворна икона, която повече от десет години върши чудеса на вярата. Този път радостта от празника Достойно есть съвпадна с Възкресната радост. Пасхалните песни, звучащи 40 дни след Възкресение Христово - периода, известен като Светлата 40-ца, се редуваха с песенна възхвала на Божията Майка.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре