images?q=tbn:ANd9GcQRW3OS_08gtOxlRX4pjjtdj22z3k6dbuEEP0AjdokFD7UXnbE7 Всемирното Православие - МАНАСТИРЪТ "СВЕТА БОГОРОДИЦА" В АРБАНАСИБългарските манастири и църкви! Пред тези СВЕТИНИ смирено стаяваме сърцата си. Свели ниско главите си - прекрачваме праговете им. Тишина. Тишина. Тишина. Святост и Тишина. Това е всичко, което усещаме в този момент. А цветята, зеленината, песента на птичките - тя допълва усещането ни за тази святост, която ни сродява с Вечността.

 

Манастирът Св. Богородица" в Арбанаси! Той е познат на толкова много вярващи и невярващи хора - туристи, гости, любители на светите места.

Заставам пред външните врати на манастира с трепет и надежда в сърцето си. Прекрачвам смирено прага му. Вървя бавно по алеята към храма... Изненадвам се, че той, храмът, е толкова малък в сравнение с очакванията ми. Но едно странно чувство на спокойствие, на близост и мир изпълва сърцата на нас, посетителите, прекрачили прага на храма с вярата и надеждата, че Тя, Майката Божия, знае болката в сърцата ни, с която всеки страдащ идва на това свято място.

 

 

 

 

 

 

 


arbanasi_002%5B1%5D Всемирното Православие - МАНАСТИРЪТ "СВЕТА БОГОРОДИЦА" В АРБАНАСИЗаставам пред голямата Чудотворна икона, за която толкова много се говори. Чудеса, чудеса, чудеса. Божии чудеса, извършени по застъпническите молитви на Св. Богородица,
Майката Божия - най-голямата молитвеница и закрилница на човешкия род!

Едно от тия странни чудеса е това, извършено с болното дете на бащата от турски произход, дошъл да потърси ИЗЦЕЛЕНИЕ за своето любимо дете.

www.bulgarianmonastery Всемирното Православие - МАНАСТИРЪТ "СВЕТА БОГОРОДИЦА" В АРБАНАСИМного мислих за това, което видях и почувствах в този манастир - за Чудотворната икона на Майката Божия; за смирения Божий служител, когото видях и с когото разговарях; за чудесните молитви, написани и поставени в притвора на храма; за указанията, т. е. изискванията за извършване на Св. Тайнства: Кръщение, Св. Причастие, Венчавка. Ясно и точно! За да знаят хората. Да знаят значението на Тайнствата. За да имат просвета - духовна просвета!!!

Arbanasi%2019 Всемирното Православие - МАНАСТИРЪТ "СВЕТА БОГОРОДИЦА" В АРБАНАСИМинаха години - много години от този ден, в който посетих това свято място. Но чувството от досега с тези СВЕТИНИ, толкова близко, познато и скъпо, остана завинаги в сърцето и душата ми...

 

 

 

 

 

 

 

Снимки:


ckarlet.blog.bg

www.nasamnatam.com

ivoso.blog.bg