korica_otec_yoan Всемирното Православие - Излезе от печат книгата „Записки по православна християнска етика” на свещ. Йоан Карамихалев

Излезе от печат новата книга на свещ. Йоан Карамихалев „Записки по православна християнска етика”. Тя е плод на многогодишната преподавателска дейност на автора в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. 

За първи път „Записките”, по които отец Карамихалев преподава християнска етика в Семинарията, са издадени през 1993 година. Впоследствие за нуждите на учениците и студентите от богословските училища са правени многократно допечатки на помагалото. Настоящото издание е преработено и допълнено с нови източници и нови, актуални теми като екология и различни проблеми на биоетиката в християнско осветление.

В предговора към книгата, написан от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, се казва: „Настоящият труд „Записки по православна християнска етика” от свещеник Йоан Карамихалев е истински пътеводител под знака на Христовата светлина за търсещия извора на вечния живот съвременен човек. Тази книга е предназначена за духовните ни учебни заведения, но доколкото всеки е призован да се учи от мъдростта на вечните библейски слова: в дните си да придобие мъдро сърце (Пс. 89:12), по думите на Псалмопевеца, е достъпна и препоръчителна за всеки търсещ истината читател”.

Книгата може да бъде намерена в столичните храмове „Св. Неделя”, „Св. София”, „Покров Богородичен”, „Св. Николай” (Руската църква), в православната книжарница на ул. „Бенковски” № 9 и в църковния магазин на ул. „Цар Самуил” № 111.

За заявки – тел. 0887935846; 0889420669.