1543763812 Всемирното Православие - В СОФИЙСКАТА МИТРОПОЛИЯ ПРЕДСТАВИХА КНИГИ ЗА СВЕТЕЦА СВЕТКАВИЦА ЕФРЕМ НОВИВ Софийска митрополия бяха представени премиерно книгите за свети Ефрем Нови Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" и детската Светецът светкавица".

Самият свети Ефрем е наричан светкавица заради бързите чудеса, които върши на нуждаещите се, обяви пред публиката авторът на двете четива и водещ на новините на Тв Европа Ангел Бончев. 

Над 150 души проследиха интерактивното представяне на книгите чрез включвания на гръцки митрополити и църковни певци.

 Едно от чудесата в книгата Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" предизвика емоция сред събралите се зрители. Емоционалният разказ на жена, която загубила детето си в утробата ѝ и с помощта на свети Ефрем то се съживило, въодушеви всички в митрополитската зала.

Част от присъстващите се просълзиха от чутия разказ на Ревека Клисиархи за възкръсването на чедото ѝ вътре в утробата ѝ. Белоградчишкият епископ Поликарп уважи събитието, както и множество духовници от епархията. Особено внимание бе обърнато на детската книга Светецът светкавица". В книгата се засяга въпросът за пътищата в живота и кой от тях да изберем.

С историята на непослушния Николай и перипетиите, в които се впуска той, започва книгата, но запознанството му със свети Ефрем Нови и помощта, която му оказва чудотворецът от Неа Макри, преобръщат сърцето на подрастващия младеж. „Светецът светкавица“ е в жанр художествена документалистика, а илюстрациите нямат аналог на никоя друга православна детска книга през последните години у нас.

Може да поръчате книгата „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови“ и „Светецът светкавица“ на телефон 0898802638 , както и на сайта на автора www.angelbonchev.com.

 

 

1543763764 Всемирното Православие - В СОФИЙСКАТА МИТРОПОЛИЯ ПРЕДСТАВИХА КНИГИ ЗА СВЕТЕЦА СВЕТКАВИЦА ЕФРЕМ НОВИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1543763740 Всемирното Православие - В СОФИЙСКАТА МИТРОПОЛИЯ ПРЕДСТАВИХА КНИГИ ЗА СВЕТЕЦА СВЕТКАВИЦА ЕФРЕМ НОВИ