anula Всемирното Православие - Първи рожден ден на интернет списание „Православна мисъл”На 31. Януари 2001 г. интернет списанието на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ-БП за църковно богословие „Православна мисъл” навършва 1 година от своето начало.

В него са заложени 12 основни рубрики, в които през изминалата една година бяха публикувани над 190 богословски материала: авторски - статии, ексклузивни интервюта, актуални теми, слова и проповеди с изключителното съгласие на своите автори и преводни.

 

Редакционният екип благодари на всички автори, дали съгласието си за публикуването на материалите им, с което допринасят за популяризирането на чистата, неопетнена и свята богословска мисъл на Православието.

 

Най-сърдечни благопожелания за непресъхващо вдъхновение при изнамиране на подходящи просветни текстове и предаването им на български език отправяме и към своите безсребреници „тълковници” – дръзновените си преводачи от гръцки, английски и руски език.

Редакционният екип си дава още и ясна равносметка за това, че някои от материалите - преимуществено преводните, могат да предизвикат и неодобрение от страна на определени „църковни” тежнения. Но застава зад своите публикации със съзнанието, че всеки проблем е проблем, докато не се просветли цялата истина около него, с което той лесно отпосле ще може да бъде и решен.

Защото всяка истина е отражение на едната, свята и съборна Истина, която е Сам Христос („Аз съм истината”, Иоан. 14:6). Пътят към Истината е осеян с тръни, но е лек, когато се върви към Нея в благодат. А благодатта е дело на Духа, Който живее в Църквата (срв. св. Григорий Богослов, Богословско слово пето, 164А). „И даде ли Духът, разумът ще потече, и Бог ще се прослави”. Амин.

Екипът на Всемирното Православие би желал да поздрави авторите  и читателите на "Православна мисъл" с тяхната първа годишнина и да им пожелае Бог да помогне изданието да просъществува много години за полза на българското православие и на народа ни!

 

 

Интернет списание за църковно богословие "Православна мисъл" виж тук: http://bg-patriarshia.bg/reflections.php