thumb.php Всемирното Православие - Рождественско тържество в храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

Източник: БПЦ - Българска Патриаршия

 

На 13 декември 2009 г. (неделя) от 11.00 ч. в Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47) ще се състои Рождественско тържество, организирано с благословението на председателя на храма прот. Александър В. Георгиев. Ще участват възрастните курсисти и най-вече децата, които се обучават в Енорийския център и които са подготвили разнообразна празнична програма. На гости ще бъдат и учениците от неделното училище при храм "Св. пр. Илия" в кв. "Дружба" 2 - София, които ще изненадат публиката с Рождественски спектакъл. Така всички ще предвкусят заедно радостта на Христовото Рождество като най-първо я открият в очите на децата.

Поканват се всички, които желаят да споделят тази радост, да присъстват на тържеството. Адресът на храм "Св. св. Кирил и Методий" е: София 1202 , ул. „Г. Вашингтон” 47, тел. 02 /983 14 85.

 

 

П Р О Г Р А М А

І. Откриване на тържеството.

ІІ. Две Рождественски песнопения – школи по източно-църковно пение и химнография с преподаватели Любомир Янъков и Димитър Димитров.

ІІІ. Детски стихотворения – Мина и Йоанна Пулиеви.

ІV. Прожекция на моменти от неделния живот на учениците от неделното училище за слухоувредени деца.

V. Рецитал на децата в неделното училище с преподавател Силвана Павлова.

VІ. Спектакъл - гостуване на учениците от неделното училище към храм „св. Илия”, кв. „Дружба” – гр. София. Ръководител - Даниела Рачева.

VІІ. Песенен поздрав от слухоувредените деца (две песни). Ръководител Камелия Трифонова

VІІІ. Зимна песничка – Мина и Йоанна Пулиеви.

ІХ. Представяне на дърворезбена изложба.

Х. Клавирни изпълнения и празнична трапеза.