Първи места

estonia.fizika Всемирното Православие - Първи местаНа 24 юли 2012 г., вторник, в 20:00 часа с полет от Виена  (OS 793) се завръща Националният ни средношколски отбор по физика, който взе участие в провелата се от 15 юли 2012 г. в гр. Талин, Естония, 43-та Международна олимпиада по физика, информира пресслужбата на МОМН.

0%20(40) Всемирното Православие - Първи места

Третия конкурс "Чудото на Коледа" приключи и донесе много радост на 59 деца от различни градове на България. Класирани ученици от нашия град са децата от литературен клуб"Петя Дубарова"СОУ"Свети Климент Охридски" град Кърджали, с ръководители - Снежана Тодоринска и Виолета Михова.

1219232176 Всемирното Православие - Първи места

Организационният комитет на Международния конкурс за написване на хорова песен СИМЕОНИС – 2011  обяви резултатите от тазгодишната творческа надпревара,

14 автори от девет държави (България, Гърция, Италия, Канада, Китай, САЩ, Турция, Унгария и  Украйна) са представили за участие в конкурса 15 песни, отговарящи на регламента.

 

 Автор:Боряна Пенчева    o.%20stefan_gabrovo Всемирното Православие - Първи места

 

С Втора награда и Грамота бе награден протойерей Стефан Стефанов за успешно представяне в конкурса, посветен на 600 – годишнината от блажената кончина на св. Патриарх Евтимий, с литературни и художествени творби.

 

nagraden%20sveshtenik1 Всемирното Православие - Първи местаКонкурса се организира от Фондация „Свети Евтимий, Патриарх Български” – София и Организационният комитет на Декада 2002-2012 г. под надслов „Делото на свети Патриарх Евтимий”.Наградата бе връчена при осмото издание на конкурса в раздела „Храмово строителство – традиции и настояще” за историята на храм „Свети Димитър”, кв. Етъра, с подзаглавие „От баба Йосефица Семовата  до банкера на годината Цветан Василев”.

    

 В най-скоро време тази история ще бъде отпечатана на книжен носител.

Отец Йордан с орден “За Вяра и Вярност"

 

 

Пълният текст на информацията е поместена от Дарик News  и може да бъде прочетена  ТУК. 

 

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре