Ивайло е един от талантливите млади българи. Роден е през 1987 година. Работи като инженер, допреди време всеки ден изминавал пеша по 5-10 километра, а през топлите сезони отивал да потича. По това време все още нямал проблеми с колената.
Оплакванията започват през м. октомври 2014 г. с лека болка в лявото коляно. След 2-3 седмици същата болка започва и в дясното коляно. Болката се засилва и за 1 месец го принуждава да ходи с патерици.
Ивайло разказва, че при ходене без помощно средство краката му се подгъват, не може да ги контролира и болката става непоносима.

В момента трудно изминава повече от 200-300 метра с патерици, без тях не може да направи и крачка, поради появата на силен натиск в коленните стави и невъзможност да контролира ходенето.
От 5-6 години има скованост в кръста, която отминавала след раздвижване, но в последната една година е постоянна. Изпитва затруднение при навеждане и движения свързани с накланяне на кръста. Често се случва при подобни движения да се появи болка, която отминава след седмица, а в някои по-тежки случаи са нужни инжекции.
При извършените изследвания (MRI) е установена дискова херния на L4-L5, която е свързана с проблемите в кръста и има малка вероятност да оказва влияние на колената, поради засегнатите нерви в гръбначния стълб. Данните от EMG показват снижена проводимост на L5, което потвърждава MRI изследването.
От дете има оплаквания с умствена умора, безсъние, трудност при учене и запомняне. Те го довеждат до необходимост да чете непрекъснато, без почивки, от което се появява късогледство с малък диоптър. Тези оплаквания през последните години се засилват.
В България е посещавал неврохирурзи, ревматолози, ортопеди, има операция на лявото коляно и е направил всички възможни изследвания, но лекарите не могат да поставят диагноза и да намерят причина. Според тях всички възможности за лечение и изследвания са изчерпани.
Отскоро научава за възможността да бъде диагностициран в немска клиника, за което ще са му необходими около 10 000 лв. 

Да помогнем на Ивайло според възможностите си. Виждайки нашата съпричастност към страданието на ближния ни, молим Човеколюбеца Господ наш Иисус Христос да упътва лекарите и да му даде сили и здраве!


Ивайло Господинов Куманов / Ivajlo Kumanov  
International Asset Bank  
IBAN: BG02 IABG 7094 1000 0715 01
BIC:  IABGBGSF


Редакцията на сайта „Всемирното православие“ разполага с медицински документи, удостоверяващи здравословното състояние на Ивайло Куманов.