Dumi_za_zivot_III Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ  Издателството на Ловчанска епархия има радостта да съобщи на своите читатели за следните издания, които, ако е Божия воля, предстои да излязат от печат до края на годината:

1. Думи за живот" - т. 3. Казват, че прекрасно нещо е хубавата история, разказана с подходящ език. Но няма нищо по-хубаво от красотата на Православието, разкрита с правилните думи, които заради евангелската мъдрост, съдържаща се в тях, са думи за живот - живот вечен.

 

С предстоящия трети том на Думи за живот" Ловчанска епархия поднася на своите читатели нови непубликувани дори и в Интернет пространството беседи на Лимасолския митрополит Атанасий.

Nastolna_kniga1 Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ  2. Настолна книга за монаси и миряни" на големия руски подвижник на благочестието архим. Йоан Крестянкин. Според свидетелството на светите отци на Православната Църква, духовният живот е наука на науките, свещена тайна. За онези, които желаят да се приобщят към живота в Христос и да вкусят колко благ е Господ, Той е запазил в писанията опита и наставленията на отците, чертаещи пред нас пътя към вечния живот. В предстоящото издания о. Йоан предлага светоотечески отговори на множество въпроси, неминуемо възникващи по пътя на възхождането на човешката душа към Бога. В тази наистина настолна за всеки православен християнин книга и монаси, и миряни ще почерпят много божествена мъдрост и знание, духовни ориентири и подкрепа.

mount-athos-russian-monastery Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ  3. Ако любов имате" - т. 1. В този първи том на плануваното издание читателят ще има радостта отново да вкуси от живото слово на стареца Моисей Светогорец. Приснопаметният атонски подвижник, богослов и писател неустоимо ще ни увлече в своите проникновени размисли, говорейки ни за придобиването на Св. Дух, за присъствието на Бога в нашия живот, за молитвата, за вярата и човешката личност, за семейството, светостта и аскезата. И всичко това разкрито пред нас в съкровените начертания на един дълбок богословски изказ, спомнящ ни вечната любов на човека, любовта към нашия Господ Иисус Христос.

 

Sveta_Gora Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ  4. Св. Гора - най-високата точна на света". Особен акцент в издателската дейност на Ловчанска Епархия е съкровищницата на светогорската мъдрост и святост. Книгата на Месогийският митрополит Николай представлява неговият дневник, съставен по време на пътешествията му на Атон през 70-те години на XX век и досега. Размислите на владика Николай ще ни потопят в живота на светогорските старци, на останали неизвестни за света отшелници, както и на прочути духовни великани като св. Паисий Светогорец и стареца Герасим Микраяннанит.

 

Cover_Sveti_Ivan_Rilski Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ  5. Св. Иван Рилски Чудотворец", Св. Серафим Саровски Чудотворец" и Св. Нектарий Егински Чудотворец". Издателството на Ловчанска света Митрополия продължава своята нова поредица за най-малките свои читатели За децата на България". Малко след празника на св. Серафим Саровски на 19 юли се планува да излезе от печат детска книжка, посветена на живота и чудесата на великия Саровски подвижник, а за празника на св. Нектарий Егински, ако е Божия воля, децата на България ще имат възможност да държат в ръцете си и първата детска книжка за един от най-обичаните и прославяни светци на ХХ век.

 

Cover_Sveti_SEraphim1 Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ

 

 

 

 

Cover_Sveti_Nektarii Всемирното Православие - 7 НОВИ КНИГИ ОТ ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ

 

За повече информация и поръчки телефон: 0888 286 937, или на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Оформлението и корицата на някои от книгите може да бъдат променени в окончателните печатни издания.