Свещеноиконом Стоян Радев  Сливенска митрополия известява на клира и православното изпълнение в Сливенска епархия, че на 11 октомври 2010 г. внезапно се представи пред Господа високоблагоговейният ставрофорен свещеноиконом СТОЯН РАДЕВ СТОЯНОВ, председател на църковното настоятелство при храм ”Св. Николай Чудотворец” в гр. Ямбол.

Свещеноиконом Стоян Радев Стоянов е роден на 17 декември 1953 година. Завършил е средно светско образование, а през 1986 г. и Висшата духовна академия в София. Ръкоположен е за свещеник на 8 август 1987 г. и от тогава до края на живота си безупречно служи на Бога и на православните християни в храм ”Св. Николай Чудотворец” в Ямбол.

 

 

 

Свещеноиконом Стоян Радев имаше голяма вяра в Бога и бе безупречен духовен пастир и тайноизвършител. Той с похвално усърдие и търпение носеше тежкия кръст на свещеническото служение. За неговата ревност по Божия дом бе отличаван последователно с офикии ”протойерей”, ”иконом” и ”ставрофорен иконом”. През последните години бе и духовен изповедник на православните християни от Ямболска духовна околия.

Свещеноиконом Стоян Радев ще остане светъл пример за по-младите свещенослужители от Сливенска епархия.

Бог да упокои душата му в селенията на праведните, а на семейството му и на православните християни да даде утеха.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Поклонението пред свещеноиконом Стоян Радев ще бъде на 12 октомври 2010 г. от 9, 30 ч. в храм ”Св. Николай Чудотворец” в гр. Ямбол, а опелото ще бъде отслужено от Негово от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и свещеници от Сливенска епархия. от 12 часа.