Видинска митрополия
Видинският митрополит Дометиан и Величкият епископ Сионий

В Клисурската света обител „Свети Кирил и Методий”, „перлата” на Видинска епархия, с тържествена света Литургия бе отпразнуван денят на св. преподобни Дометиан, епископ Мелитински, който е и имен ден на Видинския митрополит Дометиан.

 

Светата Литургия бе отслужена от митрополит Дометиан в съслужение с Величкия епископ Сионий и духовници както от епархията, така и гости на митрополита.

 

Светата служба бе огласена от молитвените гласове на сестрите монахини при обителта и от архимандрит Антим, протосингел на Видинския митрополит, и честни духовници.

Слово върху живота на св. Дометиан произнесе епископ Сионий, а митрополит Дометиан след светата богослужба благослови присъстващите и им благодари за любовта и отношението им към него и епархията.

Именникът бе уважен и от областния управител на област Монтана, кмета на гр. Берковица, кмета на с. Георги Дамяново, както и от началника на Горска служба - Берковица.

След св. Литургия бе приготвена празнична трапеза от игуменката на светата обител майка Таисия. На трапезата митрополит Дометиан отново благодари за проявената любов и внимание към него в деня, когато чества своя небесен ангел покровител.