Посещение в България от Еладска Православна Църква - Пирейска света митрополия

006727 Всемирното Православие - Посещение в България от Еладска Православна Църква - Пирейска света митрополияИзх. № :  8708   Китира, 3 май 2016 г.

До Негово Светейшество (Блаженство) Неофит,

митрополит Софийски и патриарх Български

Ваше Светейшество (Блаженство),

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Смирено и почтително изразяваме своето дълбоко впечатление, което поражда у нас духовното Ви дело в единоверния и братски български народ, който преживятрудни години по времето на комунизма и сега преминава през изпитанието на опасността от секуларизация. Вие, Ваше Светейшество(Блаженство), изповядвате православната вяра, защитавате Православието и не сте забравил страшните клетви, които сте дал при хиротонията Ви за епископ, а именно да запазвате и поддържате ненакърнима вярата на светите отци на нашата Църква.

76294.b Всемирното Православие - Посещение в България от Еладска Православна Църква - Пирейска света митрополияПротоколен номер 487

Пирея, 12 май 2016 г.

До Негово Светейшество Софийския Митрополит

и Патриарх на цяла България
Господин г-н НЕОФИТ и Светия Синод на БПЦ

СОФИЯ

 

Блажени и Светейши Отче и Владико,
Високопреосвещени Свети Братя,

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!     

С  голямо благоговение и най-дълбоки чувства на благодарност от страна на благочестивия клир и на христолюбивия народ на нашата Пресвета Митрополия на града-пристан Пирея, най-голямото пристанище на Гърция, искам да поднеса топли поздравления и искрени благодарности за мъдрите решения, взети от оглавявания от Вас Свети Синод [1] на заседанието от 21-ви април  тази година, на което бяха разгледани въпроси и документи, свързани с предстоящия "Велик и Свят Събор”, който се предвижда да се проведе на остров Крит от 16-ти до 27-ми юни тази година и по-специално във връзка с текста „Отношенията на Православната църква към останалия християнски свят”.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре