Светото императорско семейство - светите страстотерпци

DSC06865-750x500 Всемирното Православие - Светото императорско семейство - светите страстотерпциНа 1 декември Подворието на Московския и на цяла Русия патриарх в София, с подкрепата на Руския културно-информационен център проведе тържествени мероприятия, посветени на 100-годишнината от мъченическата кончина на последния руски император Николай Втори и неговото семейство. В рамките на проведените мероприятия тържествено бе открита изложба посветена на Царското семейство и научно-богословска конференция на тема: «Руската Голгота: стастотерпци, новомъченици и изгнаници».

241405.p Всемирното Православие - Светото императорско семейство - светите страстотерпци

Статията се помества по повод 100-годишнината от жестокото убийство на руското царско семейство, което бе канонизирано от Руската православна църква през 2000 г.  Молитвите им да имаме на небесата! Амин!

В семейството на последния руски император идеалите на християнския брак имат своето истинско потвърждение. Това семейство се отличава с пълнота на съпружеската любов и сплотеност между всичките му членове. Любовта между съпрузите е такава, че техните близки приятели и постоянни гости не могат да засвидетелстват нито една кавга, нито един епизод, в които един от съпрузите да повиши тон на другия.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре