Св. Йоан Кронщадски

206272.p Всемирното Православие - Св. Йоан КронщадскиНа 13 и 14 юни 2015 г. Руският патриарх Кирил посети Архангелска митрополия, където оглави тържествата по случай 25-годишнината от канонизацията на свети праведни Йоан Кронщадски, съобщи Прес-службата на Патриарха на Москва и на цяла Русия.

На 13 юни беше отслужено всенощно бдение на площада до строящия се катедрален събор „Св. Архангел Михаил“ в Архангелск.

Слезлият е Същият, Който се и възкачи по-горе

от всички небеса, за да изпълни всичко (Еф. 4.10).

Vaznesenie-Gospodne Всемирното Православие - Св. Йоан КронщадскиПриведените думи, възлюбени братя и сестри, съм ги взел от посланието на св. апостол Павел до жителите на езическия град Ефес, обърнати в християнската вяра. Той говори, че Христос Бог, слязъл по плът на земята заради нашето спасение, след като извършил Своето велико дело, отново се възкачил на небето, или по-високо от всички небеса, но се възкачил вече като Бог в плът, или Бог и едновременно с това Човек в две естества, но в едно Лице - неделимо, неразделно, неслитно.

1 Всемирното Православие - Св. Йоан Кронщадски

Молитвата се основава на вярата

Молитвата се основава на вярата: вярвам, че има Бог, пред Когото изричам молитвата си; има Вседържител, Който държи на дланта Си цялото творение и дава различни видове гласове на тварите, за да общуват помежду си, а Сам Той няма нужда от никакъв глас; надявам се, че молитвата ми стига до Него, или - казано по-точно - направо от сърцето преминава в Неговите уши.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре