По случай 20-годишният си юбилей Интерпарламентарната асамблея по православие (I.A.O.) в партньорство с ОртФото обявяват фотоконкурс, чиято цел е да представи многообразието и красотата на най-големия и важен празник в православието – Пасха, и да покаже как той се отбелязва в различните православни общности по света.

Темата на конкурса е „Великден в християнския Изток“.

Очакваме вашите снимки от Великия пост, Страстната седмица, Цветница, Великден, Възнесение и Петдесетница.

Надяваме се и вярваме, че споделените във вашите фотографии преживявания ще подпомогнат разпространението на православната традиция, колкото се може по-широко. Поканете и ваши приятели да се включат!

Срокът за получаване на снимките е от 1 февруари 2013 г. до 1 юни 2013 г.

Журито ще присъди три награди (осигурени от Интерпарламентарната асамбеля по православие):

Първа награда  - 1200 евро

Втора награда  - 800 евро

Трета награда - 500 евро

Победителите ще бъдат обявени и наградени на юбилейната сесия на Интерпарламентараната асаблея по православие в Атина, в края на юни 2013 година. А най-добрите фотографии ще бъдат публикувани в специален юбилеен албум.

Подробна информация за конкурса ще намерите на www.eiao.orthphoto.net.

Интерпарламентарна асамблея по православие

ОртФото


Информация за организаторите:

Интерпарламентарната асамблея по православие (I.A.O.) е междупарламентарен орган, създаден по инициатива на гръцкия Парламент.

В Асамблеята участват парламентарни делегации от членове на националните парламенти на: Албания, Армения, Беларус, България, Кипър, Чехия, Естония, Финландия, Грузия, Гърция, Казахстан, Латвия, Литва, Молдова, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Черна гора, Словакия и Украйна, както и парламентарни представители от: Австралия, Азия, Африка и САЩ.

www.eiao.org

 

ОртФото е единствен по рода си проект и сайт, който обединява професионални фотографи и фотографи любители в желанието им да споделят снимки, които показват красотата на Православието по целия свят.

В ОртФото са качени повече от 60 000 фотографии от над 70 страни по света – от Бразилия до Китай, от Русия до Уганда. Всеки ден сайтът се посещава от повече от 1300 души от над 100 страни и в момента съществуват 10 езикови версии на сайта.

www.orthphoto.net

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре