P1220913 Всемирното Православие - РАДВАМЕ СЕ НА УСПЕХИТЕ НА ДРУГИТЕ ДЕЦА

Въпреки че беше петък 13, нищо не ни попречи да организираме тържествено награждаване на участниците в конкурса ,,Чудото на Коледа”, обявен от Младежкия православен център „Чисти сърца” към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски” и електронния сайт „Всемирното православие”. Всички творби, които получихме за конкурса, са красиви, създадени с вдъхновение, затова бяхме изключително затруднени в избора си на победители. 

В конкурса участваха деца от цялата страна –  София, Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Сливен, Враца, Ловеч, Казанлък, Кърджали, Хасково, Поморие, Ракитово, Карлово, Момчиловци, Търън и Смолян. Журито отличи 56 творби и ние ги поместихме в нашия вестник „Чисти сърца”, посветен на Рождество Христово.

На тържеството в ресторант „Кипарис Алфа” в Смолян бяха дошли децата-победители от Момчиловци, Търън и Смолян със своите учители, директори, родители. Сред нас бе и началникът на Регионалния инспекторат на Министерството на образованието, младежта и науката Иван Муцевски. Всички се вълнувахме и чакахме децата  от групите по пеене и вероучение да открият празника ни, защото след това щеше да започне награждаването.

Победителите също много се вълнуваха, те получиха грамоти и подаръци от името на сдружението с нестопанска цел „Св. Висарион Смоленски” с председател Здравка Баткова и от електронния сайт „Всемирното православие” с гл. редактор д-р Росица Колева. Победителите от другите градове на страната вече бяха получили своите награди по пощата.

След награждаването последва разчупване на ритуални пити и трапеза с лакомства. Имаше много игри и танци. Всички  се радвахме и си прекарахме чудесно. От името на „Всемирното православие” бе прочетено обръщение към нас, в което се изразява радост, че си сътрудничим и че нашата „апостолска дейност се превръща в истински пример за любов към Христа”. А директорката на училището в с. Търън Диана Димитрова ни поласка, като каза, че възрастните трябва повече да се вглеждат в децата, защото те са искрени, спонтанни и чистосърдечни. Вярно е. Ние толкова много се радваме на успелите деца в конкурса, сякаш наградите са за нас. Честито на всички!

 

 

 P1220904.JPG - 66.52 Kb

 

 P1220947.JPG - 73.60 Kb

 P1220959.JPG - 65.32 Kb

 P1220990.JPG - 46.46 Kb

 P1220996.JPG - 64.20 Kb

 

 P1230011.JPG - 54.39 Kb