52770.p.jpg?0 Всемирното Православие - ДЯДО ЕФРЕМ БЕ ОПРАВДАН ПО ЕДНО ОТ ОБВИНЕНИЯТА Върховният съд на Гърция (Ареопаг) е оправдал игумена на Ватопедския манастир на Атон Ефрем по делото, повдигнато за възпрепятстване на правосъдието, съобщава Атинската информационна аганция.

Ще припомним, че дядо Ефрем прекара три месеца в затвора по обвинение в корупционни сделки с недвижими имоти, които, според обвинението, са донесли голяма вреда на Гръцката държава. Понастоящем, дядо Ефрем е освободен, но му е забранено напускането на Атон. През цялото време игумен Ефрем отрича обвиненията, отправени към него – той твърди, че бартерните сделки, извършени между манастира и гръцката държава не са били корупционни, а напълно законни.

 Върховната колегия по делото е счела предишните обвинения за неправилни и счита, че не е извършено престъпление. Според колегията, заповедта за арестуване се е базирала на неправилно тълкуване на гръцките закони. По такъв начин всичките трима обвинени са обявени за невинни. Освен това те са оневинени и по обвинението за нарушаване на съдебните тайни.

Ще припомним, че всички монаси от манастира се обявиха в подкрепа на игумена си, както и цялата православна световна общественост. В нашата рубрика 

Делото срещу дядо Ефрем - манастир "Ватопед"

можете да проследите събитията и техния резонанс в православния свят.

 

До молим Бога за благополучен изход от преследването, което претърпя дядо Ефрем!