ЕДНО ДЕТЕ СПАСИ ДРУГО


През последните дни по телевизията и интернет непрекъснато се говори за едно дете, спасило друго… Хората, улисани в ежедневните грижи и обхванати от предколедните пазарувания, сякаш разбраха, че тези неща, които правят, не са толкова важни. Усетиха, че едно малко детско сърце може да даде сила и надежда, от които много от нас имаме нужда.

Цяла България погледна с възхищение към Марио, момче, което расте в Дом за деца със своите трима братя…

Марио, който без да се колебае, спаси падналото в пропастта на Белоградчишките скали дете. И въпреки лишенията, които има в неговия живот, той носи в себе си най-голямото богатство – обич и състрадание!

 

И в навечерието на Коледа сякаш Бог ни показа, че все още се случват чудеса! Че все още по земята има хора, които носят в сърцето си частица от Божията любов и не я крият само за себе си, но я разпръскват навсякъде! Че тяхната смелост не е показна, а смирена – те я показват, когато е нужно.

Нека да благодарим на Марио за неговата постъпка и да се помолим да бъде здрав! Аз искам поне малко да приличам на него! Пожелавам му цялото щастие на света! За мен той не е само герой, както всички го наричат… Той е Доброто! Той е Вярата! Той е Обичта! Пример за това, че хората носят още в себе си онези християнски добродетели, за които Бог ни напътства през целия ни живот

 

  Рубриката, посветена на четвъртото издание на конкурса  с досега качените победители, можете да прочетете тук