70147.p Всемирното Православие - ГРАЖДАНКА НА САУДИТСКА АРАБИЯ ПРИЕ ХРИСТИЯНСТВО 28-годишната жена решила да стане християнка след като нейни колеги от Ливан й разказали за своята вяра. Жената, която наричат Мариам, напуснала Саудитска Арабия – отначало приятелите й ливанци й помогнали да се добере до Бахрейн, а след това и до Ливан. Сега семейството на жената повдига иск срещу тези двама души, обвинявайки ги, че са излъгали дъщеря им.

Видео с Мариам се появи в религиозния канал Jesussetmefreet на YouTube, – Мариам говори за това, че Бог на сън й е показал, че християнството е истинската вяра.

 

„Молех се и просих Бог да ми покаже насън истината, - разказва Мариам, – и в продължение на седмица Бог ми показваше, че Иисус е Синът Божий. Ако не сте уверени във вашата религия, ако се чувствате объркани, молете се и просете Бога - Той да ви упъти, и Той ще ви помогне”. С Мариам разговаря човек, който също като нея е оставил исляма, за да стане християнин. Видеото е на арабски език, без английски субтитри.

70161.p Всемирното Православие - ГРАЖДАНКА НА САУДИТСКА АРАБИЯ ПРИЕ ХРИСТИЯНСТВО В Саудитска Арабия ще бъдат, меко казано, недоволни от случилото се и обвиняват за това пристигналите в страната като гайстербайтери християни. Други обвиняват родителите на Мариам, които „лошо са я възпитали”, трети смятат това за машинации на шиитите. Някои саудитци вече написаха в twitter, че смятат правителството задължено да върне жената обратно в Саудитска Арабия и да я съди за вероотстъпничество.

В Саудитска Арабия изповядването на друга вяра не се смята за престъпление само в случая, когато не се оставя ислямът. Ако правителството на Кралство Саудитска Арабия успее да върне Мариам, тогава тя ще бъде съдена за вероотстъпничество, ще й предоставят три шанса да се върне в исляма, и ако откаже, тогава я заплашва смърт.

Мариам не е първата саудитска жена приела християнство. Фатима Ал Мутаири (Fatima Al Mutairi), както се предполага, е била убита от свои роднини, членове на организацията „Мюсюлмански братя”, - смята се, че тя никога не е напускала Саудитска Арабия, и че брат й я е изгорил жива. Ливански християнски канали и един уебсайт са единствените реагирали, когато станало известно за смъртта й, в навечерието на което тя съобщила на един религиозен сайт, че е приела християнство. Този сайт бил блокиран и така много малко хора в Саудитска Арабия научили за Фатима Ал Мутаири.

Бейрут, 8 август 2012 г.