Св. Ксения Петербургска

 

file_495 Всемирното Православие - Св. Ксения ПетербургскаЖИТИЕ НА СВЕТАТА БЛАЖЕНА КСЕНИЯ ПЕТЕРБУРГСКА

Светата блажена Ксения сe родила в първата половина на XVIII столетие - между 1719 и 1730 г. от благочестиви и благородни родители. Баща ѝ се казвал Григорий, а името на майка ѝ е неизвестно. След като навършила пълнолетие, Ксения Григориевна се венчала за придворния певец полковник Андрей Фьодорович Петров и заживяла със съпруга си в Петербург. Но не бил отсъдил Господ на младите да вървят заедно по своя жизнен път – ангелът на смъртта ги разделил: Андрей Фьодорович починал, оставяйки Ксения Григориевна вдовица на 26–тата година от своя живот.

images?q=tbn:ANd9GcQg_7D_DNfLSmA2mxveOrS6EvAFr4JfA3wr2ytXHWkxxsvxgiKR6Q Всемирното Православие - Св. Ксения Петербургска

В името на Отца и Сина и Светия Дух!

Навярно няма нито един учебник по история, в който да се говори за блажената Ксения Петергбурска, чиято памет честваме днес. Затова пък във всеки учебник по история непременно има разказ за Наполеон и неговите дела. Тези двама души са живели приблизително по едно и също време – на границата на XVIII и XIX век. Действително ли приносът им в историята е абсолютно несъизмерим?

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре