Децата

220px-Building_of_the_Holy_Synod_of_the_Bulgarian_Orthodox_Church Всемирното Православие - Децата Прието от Св. Синод в заседанието си на 02.04.2019 г., прот. № 5, пълен състав.

Светият Синод подкрепя инициативата на Министерския съвет на Република България, чрез усилията на експертите от Държавната агенция за закрила на детето, да се разработи, предложи за обществено обсъждане и приеме от държавните институции нова Национална стратегия за детето (НСД), определяща основните насоки и приоритети на обществената и държавна политика за закрила на детето за следващия период от 2019-та до 2030-та година.

Децата на 5-годишна възраст трябва да учат за мастурбацията, абортите и хомосексуалността. Такава препоръка се съдържа в проект за сексуалното образование на Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО), съобщи в. „Дейли телеграф”. Проектът ще бъде предоставен на правителствата по света до края на месец октомври. Според препоръките на ЮНЕСКО учителите трябва да обсъждат с децата в съвсем крехка възраст факта, че „момичетата и момчетата имат части от тялото, които могат да се възбуждат, ако някой ги докосва”. Освен това в проекта ЮНЕСКО дава насоки до 12-годишна възраст децата вече да се обучават за „правото на безопасен аборт”. „Дейли телеграф” съобщава, че екип от експерти е работил над доклада в продължение на две години, като за него за изразходвани близо 230 000 евро. Документът има за цел да подпомогне образователните системи по света особено тези в развиващите се страни при подобряването на сексуалното образование и сексуалното здраве. От ЮНЕСКО обаче...
 

Read more: Новини от novinar.net - Свят

10 клуба, организирани на кръжочен принцип, ще образоват петокласниците от 9 варненски училища как да правят безопасен секс, съобщиха от отдел "Превенции" в общината. Клубовете са организирани по заявка на школата, като всяка паралелка ще е от най-малко 20 деца. Записването е доброволно, а обучението ще акцентира върху превенцията на ХИВ/СПИН.


Read more: Новини от trud.bg

SvNikolaiVelimirovich Всемирното Православие - Децата С безумна радост ми съобщавате, че Вашата дъщеря е избрана за кралица на красотата, и сякаш очаквате моите поздравления. Срам ме е дори и да пиша за това, и вместо поздравления Ви изказвам дълбокото си съболезнование.

 

04p1bV_5ea9d9f196f8b0_76848604-tmb-720x411xfill Всемирното Православие - Децата В края на учебната 2019-2020 година румънският Парламент изключи от закона общозадължителните уроци по сексуално възпитание. От Румънската православна църква тези уроци бяха наречени „посегателство върху невинността на децата“, съобщи тогава Balkan Insight.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре