ЧИСТИ СЪРЦА

94b0bd32bc44fc045b0a3044f1a2f003_XL Всемирното Православие - ЧИСТИ СЪРЦА Светли четвъртък, както всяка година, Младежки православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян посвещава за възхвала на Христовото Възкресение. Тази година за първи път детският хор „Чисти сърца“ се представи със самостоятелен концерт от 12 църковни песнопения заедно с рецитал на деца от групите по вероучение.

7d3f9b20b7d587fd7167a5f0013c730d_XL Всемирното Православие - ЧИСТИ СЪРЦА В осем разноцветни и изпъстрени със свежи мисли страници излезе от печат поредното издание за деца и младежи „Чисти сърца“. Този брой е посветен на Христовото Възкресение. По повод на най-светлия празник за християните специален благослов  от първа страница отправя архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион.

676912727_IMG_9602 Всемирното Православие - ЧИСТИ СЪРЦА По традиция на Велики четвъртък Младежки  православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“ в Смолян е организатор и домакин за боядисване на великденски яйца. Тази година със Съюза на инвалидите в Смолян и подпомогнати от милостиви хора закупиха 200 яйца и 60 козунака.

IMG_8423 Всемирното Православие - ЧИСТИ СЪРЦА Най-големият подарък за 6-ия рожден ден на „Чисти сърца“ бе красивата, неизразимо силна духовна радост, която внесоха в сърцата ни многото деца - гости от Пловдив, Куклен и Смолян, техни учители и родители, приятели и подкрепители на дейността ни.

Въведение Богородично е нашият двоен празник! Благодарни сме на Господ, че го имаме! Празнувахме рождения си ден  на 22 ноември, ден по-късно – в съботата, за да могат  да дойдат в неучебно време нашите гости.

 

IMG_8057 Всемирното Православие - ЧИСТИ СЪРЦА „Бихме искали още веднъж да се срещнем и да бъдем на това прекрасно място – Смолян. Това,  което видяхме в „Чисти сърца“, е важно, както за младите хора, така и за нас, защото децата имат възможност да развиват своите способности, да обогатяват своята ценностна система, своята култура. Доброволческата дейност е изключително важна и това е добро и благородно дело.“ Тези думи са на  португалеца Франциско, директор на училище и един от ръководителите по общия европейски проект, в който участва и Първо СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян.

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре