Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"

   DSCN2214 Всемирното Православие - Детско -юношески православен конкурс "Чудото на Рождество Христово"  Едно вълнуващо духовно тържество в Смолян отново показа защо са нужни предизвикателствата към детската душа. Защо, прегърнати, децата трябва да бъдат поканени да се вглеждат в живота  си, да оценяват добродетелите и те самите да благотворят. За поредна година Младежкият православен център „Чисти сърца” към Катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” в Смолян обяви конкурс за творчество „Чудото на Коледа” и най-добрите рисунки, стихове и есета бяха публикувани в Коледния брой на вестник „Чисти сърца”.

В новия брой на вестник „Чисти сърца”, издание на едноименния Младежки православен център към катедрален храм „Свети Висарион Смоленски” - Смолян, са публикувани  наградените творби – рисунки, стихотворения и есета на 16-те победители в конкурса „Чудото на Коледа”. 

Конкурсът бе създаден миналата година под ръководството на епископ Антоний, за да привлече вниманието на децата към най-светлата личност на всички времена Иисус Христос и да  даде възможност на малките творци да изразят чувствата си, радостта и очакванията за Коледа – празника, свързан с  чудесата в обикновеното ни ежедневие.

ЗА ПРАВОСЛАВИЕТО  СТЪПКА ПО СТЪПКА 

 

Слушайте "Радио Канон"

Baner radio 3 1

Български свещеномъченици и изповедници за вярата от най-ново време

С ТЕКСТОВЕ ОТ КНИГИТЕ НА

ИГУМЕНИЯ ВАЛЕНТИНА ДРУМЕВА

МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ ТУК

Нагоре