kapernaum Всемирното Православие - ПРИЗИВ ЗА ПОМОЩ В ДНИТЕ НА ВЕЛИКИЯ ПОСТ (2)Скъпи читатели на Всемирното Православие,

Всяка година по време на Светата Четитидесетница ние обявяваме кампания в помощ на наши братя или сестри, изпаднали в материална нужда или страдащи от тежка болест. Водени сме от идеята, че Светата Четиридесетница е най-важният период от църковната година, в който християните се подготвят духовно и телесно да посрещнат най-светлия християнски празник Възкресение Христово - Пасха.

Но за да достигнем плодовете на покаянието и да се сдобием с надежда за вечното си спасение, Светата Църква през този период ни призовава не само към усилен пост и молитва, но и към дела, с които да помогнем на ближните си.

Има една група хора в нашето общество, която живее сред нас, но тя остава като че ли скрита от нашия ежедневен поглед – това са духовно страдащите хора. Това е така, защото тяхната болест много често ги прави неспособни за активен социален живот и те са принудени да се подлагат на постоянно лечение. Светите отци ни учат, че образът Божий в тези хора е напълно съхранен, те са Божии чеда в такава степен, както и ние. Господ им е наложил този тежък кръст за спасение.

Ето защо, като бяхме подкрепени в решението си от материала на г-жа Соня Анкова за пациентите на Психодиспансера в гр. София

  https://www.youtube.com/watch?v=Lx-sP3uttUk

ви призоваваме: всеки според възможностите си да предостави храни, плодове, козметични продукти и каквото счете за необходимо, на лекувщите си се там, за да изпълним на дело думите на Господа: „защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте; гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте. (Мат. 25- 35-36)

Контакти:

България, гр. София, бул. Сливница 309

Телефон: +35928319059

Психоневрологичен диспансер