Снимка: Сп.”BGStyl, Испания

Снимка Сп.”BGStyl, Испания.Мадрид, Испания /КРОСС/ Към настоящия момент, 33 000 българи живеят и работят в Община Мадрид и поставят собствен акцент в съжителството с останалите мадридчани. Българите са много трудолюбиви и тяхното усилие е основен фактор в развитието на нашата община и на България. Това заявява Хавиер Фернандес - Ласкети, съветник по имиграция и сътрудничество към община Мадрид в интервю за bgstyl.com.

В следващите няколко години Община Мадрид ще реализира различни програми в областта на международното сътрудничество с различни български институции, като по този начин искаме да внесем в България модели на управление и положителен опит, които са изпробвани успешно тук. Така ще можем да помогнем да се повиши благосъстоянието на България, посочва той.

Испанците и българите имаме общи исторически и културни корени, общи европейски принципи и ценности. И макар да пишем на две различни азбуки, в сърцата си чувстваме по еднакъв начин значението на думи, като труд, свобода и интеграция, казва още Хавиер Фернандес - Ласкети. 

Искам да заявя, че сме много горди, че тук в Мадрид, можем да разчитаме на такива амбициозни и сериозни хора като вас, българите, които се интегрират много добре в нашето общество.

/СС/

Read more: България