IMG_2803 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЯРВАЩИ В ИРЛАНДИЯ ИЗВЪРШИХА ПОКЛОННИЧЕСКИ ПОХОД НА ПЛАНИНАТА НА СВЕТИ ПАТРИК.

На 11 юли о. Николай Евсеев ( секретар на църковния съвет на Петропавловското Патриаршеско предворие в Дъблин) с група вярващи извършиха поклоннически поход на планината, в която е пребивавал св. Патрик. 

Според преданието, в планината Кроа Патрик (Croagh Patrick), която се намира в графство Майо (Mayo) на западното крайбрежие на Ирландия,  св. Патрик се е молил и е постил в продължение на 40 дни, готвейки се за проповедите за Христовото Благовестие сред езичниците.

Изкачването на планината е станало ежедневна традиция за православните вярващи, живеещи в Ирландия, съобщава сайтът на Патриаршеското предворие на Руската  Православна  Църква в Дъблин. С всяка измината година вярващите, участващи в похода, стават все повече. Тази година да се помолят на покровителя на Ирландия са се събрали вярващи от всички приходи на РПЦ, включително и семейства с малки деца. Изминавайки ПОЛТОРА километра нагоре, поклонниците участваха в молебен на местата, където според преданието, светецът за кратко е заспивал. 

 

 

IMG_1249 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЯРВАЩИ В ИРЛАНДИЯ ИЗВЪРШИХА ПОКЛОННИЧЕСКИ ПОХОД НА ПЛАНИНАТА НА СВЕТИ ПАТРИК.

 

 

 IMG_1248 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЯРВАЩИ В ИРЛАНДИЯ ИЗВЪРШИХА ПОКЛОННИЧЕСКИ ПОХОД НА ПЛАНИНАТА НА СВЕТИ ПАТРИК.

 

IMG_2814 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЯРВАЩИ В ИРЛАНДИЯ ИЗВЪРШИХА ПОКЛОННИЧЕСКИ ПОХОД НА ПЛАНИНАТА НА СВЕТИ ПАТРИК. 

 

IMG_2848 Всемирното Православие - ПРАВОСЛАВНИТЕ ВЯРВАЩИ В ИРЛАНДИЯ ИЗВЪРШИХА ПОКЛОННИЧЕСКИ ПОХОД НА ПЛАНИНАТА НА СВЕТИ ПАТРИК.