IMG_3498 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“ Великденският брой на в. „Чисти сърца“ – Смолян, съдържа много и вълнуващи откровения на младите автори за живота в Църквата и извън нея – ежедневието, което радва, но и безпокои. Надделява темата за Христовото Възкресение, донесло на човечеството истината, че има живот вечен и за него е нужна през целия си жизнен път да се трудим с вяра и любов.

Авторите са деца от 8 до 17-годишни, пишещи и рисуващи чистосърдечно, с уважение към фактите и преживяванията си. Публикувани са стихотворения, рисунки и есета за Великден, ролята на Божия Син в живота ни и репортажи от Кукленския манастир, където бяха на духовен лагер по време на Великия пост. Отразена е доброволческата дейност на „Чисти сърца“ и както в края на всяка духовна учебна година, има на последната страница колонка-отчет  на дейностите на Младежкия православен център „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“.

В „Благослов“ на първа страница архиерейският наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион се обръща към децата, родителите и всички читатели с пожелание да сияе в нашите души Христовата Благодат на Възкресението, което победи смъртта и ни дари живот вечен, да бъде осветен нашият път с правда, любов и мир.

Преди Великден центърът „Чисти сърца“ издаде специална брошура „Да простим!“, посветена на духовната подготовка и посрещането на най-големия християнски празник Възкресение Христово. Подобно издание ще бъде отпечатано  и за храмовия празник през юли, също с „доброволчески левчета” на децата, които ще са и автори.

С благословението на архиерейския наместник архимандрит Висарион на Светли четвъртък /24 април/ от 17 часа „Чисти сърца“ организират Великденски празник пред храма. В концерта ще участват деца от „Чисти сърца“ и приятели от учебни заведения и детска градина. Тогава ще бъдат организирани и творчески ателиета на открито. Великденска изложба на децата от групата по изобразително и приложно изкуство краси входа на църквата.


IMG_3488 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“ „Кошара“ – ритуален хляб за Великден от Дара Желязкова, 16 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3468 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“

Боядисване на Великденски яйца в храма

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3484 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3407 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“


Малки доброволци  от групите по вероучение ще запомнят празника и със засаждане на фиданки от смърч и липа в детското опитно поле до храма.

 

 

 

 

 

 

IMG_3417 Всемирното Православие - ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ ВЕЛИКДЕНСКИЯТ БРОЙ НА В. „ЧИСТИ СЪРЦА“