images?q=tbn:ANd9GcSixOiIJfW-XbF87fxoCEWn_yT-lSiHlEr4FL-OFO9qJgqjdiXIOg Всемирното Православие - МОЛИТВА: РАДВАЙ СЕ, НЕВЕСТО НЕНЕВЕСТНА!О, Владичице Богородице, наслада на душата ми, боготочна струя за изсъхналото ми сърце, пресветъл светилник за помрачения ми ум, пътеводителка на моята ленива воля, сила в моята немощ, одежда в моята голота, богатство в моята нищета, силно и бързо лекарство за неизлечимите ми рани, утеха в плача, утоление на сълзите!

Ти, Която превръщаш бедите в добро, облекчаваш болестите, освобождаваш от веригите с надежда за спасение!

 

Чуй моята молитва; дай ми време за покаяние, дай ми ревност за спасение, дай ми сила в трудовете за богоугождение, запази ме от напасти и от всяко зло, в изкушение и беда протегни ми ръка за помощ, та да се вдигна от своето падение и да не загина в греховете си с жестока смърт.

През този многоскръбен живот не ме лишавай от даровете на твоята милост. Помилвай по благостта си всички христолюбиви люде, които стоят тук и ти се молят. Младенците отгледай, младите напъти, старците подкрепи, малодушните утеши, заблудените вразуми, вдовиците и сираците защити, излей щедро своята милост върху всички, които ни обичат или мразят.

А когато настъпи краят на живота ми и душата ми се разделя от тялото, бъди ми помощница, смекчи предсмъртните болки, облекчи мъките ми и доведи бедната ми душа до небесните селения, та да не ме грабнат тъмните бесовски сили и да не ме завлекат в дълбините на ада.

О, Преблага Владичице Богородице, умиление на душата ми! Съгрей моето хладно във вярата и любовта сърце със сълзи на умиление и по молитвите на преподобни Серафим Саровски, който така горещо те е почитал, изпрати на мен, скръбния (скръбната) и обременен (а) от грехове радост и утеха.

Да не остане, о, Богоневесто, безплодно моето упование на Теб, но да се удостоя да получа онова, което моля от моя Бог и Спасител, Твой Син и наш Господ Иисус Христос.

Нему подобава слава и владичество, чест и поклонение, с безначалния Му Отец и с всесветия и животворящ Негов Дух сега и винаги, и во веки веков.

Амин!

икона на Св. Богородица Владимирска: pravoslavieto.com