valentina-drumeva-e1610796747468 Всемирното Православие - МАЙКА ВАЛЕНТИНА СЕ ПРЕСТАВИ ПРЕД ГОСПОДА (3)На 15.01.2021 г. се престави пред Господа Валентина (Друмева), в схима Възкресия – игуменията на Калоферски девически манастир Свето Въведение Богородично".

Тя беше олицетворение на истинската Христова вяра, на достойно и пример за всички монашеско служение. Автор на над 60 книги, майка Валентина бе истинско явление в лоното на Христовата църква.

Тя беше настоящ будител за поколения вярващи българи, които под нейното крило се просвещаваха и укрепваха в православната вяра. Чрез своите проповеди и книгите си ни завеща, че над всичко в нашия живот трябва да стои любовта към Господ Иисус Христос и към светото Православие, защото това е пътят за постигане на вечния живот.

Безспорно, една от големите заслуги на майка Валентина бе, че успя да събере и опише подвизите на свещениците, загинали и пострадали в годините на комунистическия режим, за които без този неимоверен труд едва ли щяхме някога да научим и съхраним.

Всемирното Православие имаше личното благословение на игуменката и по нейно желание на сайта бяха създадени рубрики и помествани материали, свързани с монашеското и служение и творчеството ѝ.

Бог да прости майка Валентина (Друмева) и да я всели в Царството Си отдясно на Себе си, при светиите! Амин!