sveti_ivan_rilski_org Всемирното Православие - Тържествена Св. Литургия във Виена по повод петдесет и шест години от възстановяването на Българската Патриаршия и четиридесет години от държавното признаване от страна на Република Австрия на Българска православна църковна община „Св. Иван Рилски" 
 

Енорийският лист на Българска Православна Църква Св. Иван Рилски“ във Виена съобщава, че на 10. 05. 2009 г. се навършват петдесет и шест години от възстановяването на Българската Патриаршия и четиридесет години от държавното признаване от страна на Република Австрия на Българска православна църковна община „Св. Иван Рилски“ в Австрия. 

От 10. 00 часа в храма Св. Иван Рилски“ във Виена ще бъде отслужена Тържествена архиерейска Св. литургия, оглавена от Негово Преосвещенство Тивериополския Епископ маг. теол. Тихон. След службата е предвидена кратка програма с участието на  църковния хор под диригентството на маестро Константин Илиевски, както и на детската група по вероучение, под ръководството на г-жа Алексана Панайотова.

Ресторант „Плевен“ и Wein Studio BG ще предложат на присъстващите традиционни български ястия и напитки.